Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zajímavé čtení, jste "světoběžník", škoda, že nejsou detailní zážitky z různých lokalit.

Nejen ze zemí Sovětského svazu, které se kdysi navštěvovali často, hlavně ale Rusko - Moskva, Leningrad. Absolvovali jsme podnikový výlet "letadlem družby". Hlavní město Uzbeků Taškent byl prvomájově vyšperkovaný, průvody směřovaly na náměstí s velikou sochou Lenina. Překvapením byli muslimové spěchající na modlitby, pod paží si každý nesl kobereček, také jsme prvně viděli žebráky - ženy, seděly s děckem v náručí v prachu před mešitou. Mnoho památných míst, které se nedají popsat. V Baku kromě jiných exkurzí byla návštěva muzea koberců, všude vytkána podobizna Lenina. Ropovody a znečistěné moře. Jerevan nás přivítal řevem klaksonů aut, i tady si muži libovali představou bohatství ve zlatých zubech. Nádherné náměstí do kruhu postavené domy ze sopečného narůžovělého tufu. Nakonec Moskva, zde oslavy osvobození, mnoho jásajících přiopilých lidí.. V podniku vyrábějícím Vodku nás přivítali jako vládní delegaci, stoly plné jídla, ovoce a samozřejmě druhů Vodky. Z Karabachu mám džezvu na kávu jako vzpomínku, tenkrát tam byl klid. Jen útržky zážitků.

1 0
možnosti

Je ještě jeden způsob v trochu jiné rovině. Zřejmě jste nebyl unesen/deportován KGB/FSB a to je dobře. ;-)

1 0
možnosti

V dobách bájného socialismu - se objevil Vlak Družby SSM ! Nebylo to povinné, bylo to vhodné. Nepopsatelné zážitky !! Při přehazování podvozků vagonu se zájezd rozdělil na 2 části. Slušní - s CKM už nikam nepojedu - trčíme tady 4 hodiny ! Opilci - Prý jsme něke stáli !? U okna jsem pochopil marnost snah Napoleona i Hitlera - nekonečné dálavy! V Moskvě hotel - co s večerem? - koupíme si Vodku. Pochod za flaškami - Magazin, malčiki nědaleko! Neuvěřitelný smrad - pyramida ryb. Pulty nejsou - kořalka není! Jakési pytlíky s jáhly - mega fronta venku! Hurá tam - Čeho želajetě? Vodku 6 ks - odin, dva, tri - uže nět - fronta zahučela! Družební městečko Dubovka, (u Stalingradu). Já tušil, že se tam asi pije! Proslovy - po deci přípitky. Kdo nepije, (nemožné), je nepřítelem SSSR! Za 60 minut - úplně jiný obraz v sále! Prchl jsem ven v pudu přežitelnosti! Tu jakési harašení kolem popelnic - jakási postava se zvedá! Vot što - Eto direktor traktorova zavoda! Jsem rád, že jsem absolvoval (a přežil). Člověk mnohé pochopí, doporučuji ... :-)

1 0
možnosti
Foto

A44l50e95š 91G81i33l43l

2. 8. 2018 10:34

Od největšího místního guru to - zejména mě jako rodilého ostravaka - potěší jak cyp :-)

1 0
možnosti

:-)......Jste odvážný! Moc se mi to líbilo . R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

A31l14e39š 52G52i56l96l

2. 8. 2018 8:35

Odvaha je pro mě skákat z mostu, letadla, nebo lézt po skalách. Tu nemám. Ale na cestování ji naštěstí nepotřebuju. Když člověk trochu cestuje, zjistí, že i policajti jsou jenom lidi a lidi jsou všude na světě dobří. Drtivá většina z nich.

5 0
možnosti
  • Počet článků 245
  • Celková karma 16,98
  • Průměrná čtenost 1413x
Jsem potápěč. Pokud se ocitnu na břehu moře, neumím se tam jen tak válet. Ze břehu vypadá každé moře stejně, ale svět pod hladinou je pokaždé jiný. Přijdu si stále jako začátečník, a o začátcích s potápěním jsem napsal i knihu První krok pod hladinu.

Jsem pisálek. Baví mě psát. Baví mě psát o místech, o kterých moc lidí nepíše. Raději budu psát články o Pchjongjangu a Kábulu než o Dubrovníku a Bibione. Nejsem si jistý, jestli to po mně někoho baví i číst, ale stejně píšu. Třeba si to v důchodu po sobě jednou všechno přečtu a řeknu si: Dobrý.

Jsem rychlocestovatel. Raději nakouknu za týden do dvou zemí, než bych zůstával v jedné. Jet na pár hodin, na otočku, do Japonska, mi dává větší smysl, než do Japonska nejet vůbec.

Jsem řidič. Nerad se nechávám vozit, chci být pánem volantu nebo sedět na místě spolujezdce s mapou v ruce. Když chci vypnout, řídím. Tisíce kilometrů napříč Evropou nebo Amerikou.

Jsem optimalizátor. Umím si správně vybrat zavazadlo a pokud to není třeba, umím si odříct odbavené zavazadlo a užívat si svobodu s příručním batohem. Naopak, pokud se jede autem, není důvod si s sebou nevzít kousek domova, luxusu moderního světa - židli, chladicí box, nůž.

Jsem plánovač. Chci vědět, kam se jede, co se tam bude dělat, jíst, chci vidět mapu, šťourat se před cestou na internetu. Stejně to nakonec končí improvizací...

Jsem akční letenkář. Umím najít letenky levně, a umím se rychle rozhodnout, jestli za danou cenu a za daných podmínek chci nebo nechci letět.

Jsem extrémista. Raději pojedu do Iráku než do Španělska, raději pojedu do Severní Koreje než do té Jižní. Mám rád místa, kam nikdo nejezdí, mám rád otevřený prostor. Špicberky, Island, Saharu, Aralské jezero.

 

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky